Onze impact

We zorgen graag goed voor onze planeet. We beginnen met kleine stappen, en plannen steeds grotere in positive impact terwijl we tegelijk negatieve impact verkleinen.

Planten van het POGS bos

Wij hebben een ambitieus doel: het planten van 500,000 bomen eind 2026.

Waarom bomen? Bomen zuiveren ons water, vangen CO2 en produceren zuurstof! Bomen bieden onderdak aan allerlei dieren en beschermen de bodem.

POGS investeert 10% van de winst in erkende organisaties zoals Tree-Nation en Landlife. We selecteren projecten zorgvuldig zodat de juiste bomen in de juiste gebieden planten waar ze voor decennia kunnen groeien. Sinds 2020, zijn we 10,263 bomen aan het planten in Senegal, Mexico, Engeland, Frankrijk, Verenigde Staten en India. We hebben nog een lange weg te gaan, maar we geloven dat ons doel kunnen halen met jullie steun!

Shop

Houden van dieren

Je hebt het misschien gemerkt, POGS houdt van dieren. We hebben zelfs onze producten naar dieren genoemd; de ‘Gecko’ draadloos, de ‘Elephant’ met kabel en onze ‘Frogbites’ die de Doodas op hun plek houden. En misschien komen er binnenkort nog wel meer bij. Het zal dan ook geen verrassing dat al onze producten volledig vegan zijn! 

Dit betekent dat geen enkel product onderdeel of productie hulpmiddelen gemaakt zijn van dierlijke producten. 

Met trots zeggen we dan ook: geen dieren worden gekwetst door POGS!

Gerecyclede materialen gebruiken

Als wij materialen kunnen hergebruiken dan doen we dat. Al onze verpakkingen en ook de Doodas zijn al gemaakt van 100% gerecycled materiaal.

Goede eerste stappen, maar nog niet genoeg vinden we. Al het plastic in onze koptelefoons is al wel recyclebaar. Daarnaast zijn we druk bezig ook gerecycled plastic in onze koptelefoons te gebruiken.

Vermijden van wergwerpplastic

Hoeveel single-use plastic gebruiken we in onze verpakkingen? Niets. Plastic is een veelzijdig materiaal en gaat heel erg lang mee. Er zou geen reden moeten zijn om het maar één keer te gebruiken. Door slim ontwerp kunnen we wergwerpplastics helemaal vermijden. 

Onze klanten hebben met hun aankoop van POGS al bijna 6.000 kg single-use plastics bespaard (*vergeleken met andere kinderkoptelefoon merken). Dit is te vergelijken met 53 olifanten kalveren 🐘 of 88.000 gekko’s🦎!

Produceren zonder afval

We zijn heel efficiënt in de productie van onze koptelefoons. Tijdens de productie gebruiken en recyclen wij alle materialen. De gehele productie van al onze koptelefoons in 2022 leverde slechts 355 kilo ‘afval’ op en elke kilo werd gerecycled! 

Het gevolg is dat helemaal geen afval van POGS productie op de stortplaats belandt of de verbrandingsoven in gaat. Op kantoor en thuis recyclen we natuurlijk ook.