Veelgestelde vragen

Antwoorden op veelgestelde vragen. Indien je een vraag hebt waarop je hieronder geen antwoord vindt, vragen we je contact met ons op te nemen. We staan voor je klaar!
Wat maakt de POGS koptelefoons uniek?

Goede vraag, klik hier om alles te weten te komen over de unieke kenmerken van de POGS koptelefoons.

Kan mijn kind de POGS koptelefoon veilig gebruiken zonder risico op gehoorverlies?

POGS koptelefoons zijn ontworpen voor veilig kidsgebruik, door het volume te beperken tot maximaal 85 dB. Dit volume wordt door de World Health Organization als veilig beschouwd voor het gehoor van onze kids. We raden tevens op basis van aanbevelingen van gehoorspecialisten ten zeerste aan om het gebruik van een koptelefoon te beperken tot maximaal 2 uur per dag. Om tijdens het gebruik van POGS en ook op andere momenten het gehoor van jouw kids te beschermen, raden we aan: verlaag het volume, verkort de luistertijd en hou kids uit de buurt van harde geluiden.

Zijn de POGS koptelefoons ook geschikt voor jonge kinderen?

POGS koptelefoons zijn ontworpen voor kids vanaf 3 jaar. We raden het af om kids jonger dan 3 jaar een koptelefoon te laten gebruiken.

Zijn POGS gemaakt van veilige materialen?

Jazeker, we zien streng toe op het gebruik van niet-giftige materialen in onze POGS koptelefoons, en we zijn strenger dan alle wetgeving op dit gebied.

Hoe werkt ruisonderdrukking (Noise Cancelling) op The Turtle?

Om noise-cancelling te begrijpen, moeten we onderscheid maken tussen geluiden met een lagere en hogere frequentie. Actieve ruisonderdrukking (ANC) vermindert geluiden met een lagere frequentie, zoals de bas in een nummer, airconditioning of auto. Passieve ruisonderdrukking (PNC) vermindert geluiden met een hogere frequentie, zoals vogels, sirenes of hoog geschreeuw. Hoewel de combinatie het omgevingsgeluid uit de omgeving reduceert, zal het nooit volledig verdwijnen, wat ook vanuit veiligheid onwenselijk is.

ANC reduceert de geluiden met een lagere frequentie tot het middenbereik (80-800 Hz). De ANC-functie op The Turtle vermindert geluiden met een lagere frequentie met -18 dB. Het kan moeilijk zijn om actief het verschil te horen tussen het in- en uitschakelen van de ANC-functie, vooral omdat het minder effectief is bij geluiden met een hogere frequentie. Voor een goede real-life test om de impact van ANC actief te horen, draag je de koptelefoon in de auto als je niet zelf rijdt en met de autoradio uit. Zet de ANC aan en uit en je hoort een duidelijk verschil waarbij ANC de geluiden met een lagere frequentie reduceert.

PNC reduceert de hogere frequenties en wordt geleverd door de over-ear oorkussens. Deze zijn gemaakt met traagschuim om comfortabel rond de oren te sluiten. De passieve ruisonderdrukking van The Turtle is gemeten als -82%.

Door de combinatie van actieve en passieve ruisonderdrukking zorgt de Turtle voor een meer ontspannen en gerichte hoorervaring door zowel lagere als hogere frequenties van omgevingsgeluid aan te pakken.

Waarom hebben jullie geen hard case voor je koptelefoons?

We hebben geen duurzame materiaalsoort kunnen vinden om een hard case te maken. Wij vinden de impact op het milieu van de materialen die we gebruiken belangrijk en beoordelen dit bij elke keuzedie we maken. Uiteindelijk hebben we The Wallaby buidel ontwikkeld, gemaakt van 100% gerecycled materiaal met biologisch katoen als vulling om jouw POGS te beschermen.

Ik hoor maar in één oor geluid, wat moet ik doen?

Waarschijnlijk is de kabel niet goed bevestigd. POGS zijn uitgerust met twee goudkleurige kabels. Één met een driehoekige stekkers om meerdere POGS met elkaar te verbinden en één met ronde stekkers om jouw POGS aan een apparaat te verbinden.
Neem de kabel met de ronde stekkers en sluit deze met de rechte ronde plug (aan de kant van de zwarte microfoonknop) aan op de ronde uitgang in de koptelefoon. Steek de schuine ronde stekker in je telefoon, tablet of laptop. Let op dat de kabel stevig wordt aangedrukt, soms valt deze dan pas goed op zijn plaats.

Wat doe ik als mijn POGS koptelefoon niet werkt?

We doen ons uiterste best om te zorgen dat POGS van de allerhoogste hoogste kwaliteit zijn. Mochten jouw POGS toch niet werken zoals je zou verwachten, dan vragen we je eerst de stappen van de Snelstartgids te doorlopen. Als het probleem hiermee niet is opgelost, neem dan contact met ons op zodat we direct kunnen helpen een oplossing te vinden.

Kun je twee koptelefoons aan één apparaat koppelen?

Yes! Je kunt met behulp van de POGLink kabel meerdere POGS koptelefoons op één apparaat aansluiten. Als je een draadloze POGS hebt, verbind deze dan eerst via Bluetooth® aan een apparaat (bijvoorbeeld een telefoon, laptop of tablet) en gebruik vervolgens de POGLink kabel (met de driehoekige stekker) om de tweede koptelefoon op de eerste koptelefoon aan te sluiten.
Gebruik voor de bedrade POGS koptelefoon de QuickSafe kabel (met de ronde stekker) om deze op een apparaat aan te sluiten, en gebruik vervolgens de POGLink kabel om een tweede koptelefoon op de eerste aan te sluiten.

Kan ik meer dan twéé POGS koptelefoons aan elkaar koppelen?

Jazeker! Nadat je een tweede koptelefoon hebt aangesloten met de POGLink kabel (driehoekige stekker), sluit je een derde koptelefoon aan met de QuickSafe kabel (ronde stekker). Gebruik voor de vierde nogmaals een POGLink kabel (driehoekige stekker) enzovoort. Het is eigenlijk heel simpel: de ronde stekkers moeten in de ronde gaten en de driehoekige stekkers in de driehoekige gaten. Let op dat je de stekkers steeds stevig aandrukt.

Kan de kabel van de bedrade koptelefoon worden losgekoppeld?

Ja, alle POGS kabels kunnen worden losgekoppeld van de koptelefoon. De kabels gaan langer mee als je ze na gebruik verwijdert. De kabels komen snel los als ze ergens achter blijven haken, voor de veiligheid van kids alsook de apparaten. Daarom zijn alle kabels ontworpen om snel los te laten, zoals de QuickSafe kabel.

Waarom gaan mijn draadloze POGS koptelefoons niet uit?

Het is mogelijk dat het niet lukt om jouw POGS draadloze koptelefoon uit te zetten als deze voor langere tijd verbonden is geweest via Bluetooth® zonder dat deze gebruikt is. Het LED lampje blijft dan branden wanneer je jouw POGS probeert uit te zetten. Dit kan je oplossen door jouw POGS een reset te geven. Sluit jouw POGS met de oplaadkabel via een USB-stekker aan op het stopcontact. Wanneer je zo aangesloten bent, kan je jouw POGS uitschakelen. Om dit in de toekomst te voorkomen, raden we je aan om de koptelefoon uit te zetten na gebruik. Als je koptelefoon problemen blijft geven raden we je aan om een factory reset te doen. Houd de Bluetooth knop ingedrukt voor 10 seconden (dit is de knop met het Bluetooth logo erop). Het LED lichtje naast deze knop zal 3 keer knipperen om te bevestigen dat de reset voltooid is. Nadat je POGS gereset zijn, is de verbinding geschiedenis verloren. Je moet ze opnieuw aan je apparaat koppelen via Bluetooth.

Heb je voor de POGS koptelefoons batterijen nodig?

Nee nooit! Het bedrade model POGS, 'The Elephant', maakt helemaal geengebruik van batterijen. Het draadloze model POGS, 'The Gecko', heeft een interne niet-verwijderbare batterij die kan worden opgeladen via USB. Ook als je vergeten bent de batterij op te laden, kan dit model worden gebruikt met behulp van de QuickSafe kabel die ook bij het draadloze model standaard wordt meegeleverd.

Wat is het bereik van de draadloze Bluetooth®-koptelefoon?

Met 'The Gecko', het draadloze Bluetooth® model, kun je vrij rond bewegen binnen een bereik van ongeveer 40 meter. Houd er rekening mee dat het bereik kan worden beïnvloed door obstakels tussen jouw apparaat en de koptelefoon.

Hoe lang kan ik de Bluetooth®-koptelefoon gebruiken?

Na een volledige lading (dit duurt slechts 2 uur) kun je je draadloze koptelefoon 12 uur lang gebruiken. En geen zorgen, de Bluetooth® modellen worden standaard geleverd met kabels zodat je jouw POGS, ook als de batterij leeg is, kunt blijven gebruiken. Als je snel draadloos wilt luisteren, kun je met slechts 10 minuten opladen alweer een heel uur luisteren.

Hoe koppel ik mijn draadloze POGS ‘The Gecko’ aan mijn telefoon, tablet of laptop?

Controleer dat Bluetooth® is ingeschakeld op jouw telefoon, tablet of laptop. Druk gedurende 5 seconden op de koppelings-knop op je POGS koptelefoon (die tussen de kabelaansluiting en het LED-lampje) om de koppelingsmodus te activeren. ‘My POGS headphones’ verschijnt vervolgens op jouw apparaat. Nu zijn jouw POGS gekoppeld.

Worden bij de POGS draadloze koptelefoons kabels meegeleverd?

Ja, bij zowel de bedrade als draadloze POGS koptelefoons worden de QuickSafe en de POGLink kabels standaard meegeleverd.

Ik ben mijn kabels kwijt of ze zijn beschadigd geraakt, wat nu?

Al onze kabels zijn verwijderbaar, waardoor ze ze ook eenvoudig kunnen worden vervangen. Je kunt op de website bij accessoires nieuwe kabels bestellen (klik hier) zodat jouw POGS koptelefoon weer een hele tijd meegaat.

POGS zegt ontworpen te zijn met zorg voor onze planeet, maar wat betekent dat?

Wist je dat POGS 10% van de winst investeert in organisaties die bomen planten? Of dat onze producten veganistisch zijn? En dat we geen wegwerpplastic gebruiken in onze verpakkingen? Wij blijven continue werken aan het vinden van nieuwe manieren om onze negatieve impact te verkleinen terwijl we investeren in onze prachtige planeet.

Lees hier meer over de impact die we willen hebben en wat we doen om dat te bereiken.

Waarom hebben mijn POGS koptelefoon een ander logo dan dat ik zie op de website?

Goed gezien! Wij hebben ons logo veranderd om onze liefde voor de natuur nog beter te symboliseren. Omdat we bij POGS niets willen verspillen, doen we een gefaseerde lancering van ons logo. Dit betekent dat we producten met het originele logo blijven verkopen totdat die op zijn. Op deze manier verspillen wij niets en is er zero waste! Sommige klanten krijgen misschien producten met ons nieuwe berg logo, terwijl anderen het originele krijgen. Beide zijn precies dezelfde, geweldige POGS koptelefoons - geen verschil, alleen het logo.

Hoe kunnen we nog van dienst zijn?

We horen graag jouw suggesties of eventuele vragen. Stuur ons een e-mail (hallo@pogsheadphones.nl) of volg deze link.

Waarom worden de kabels niet meegeleverd met The Turtle?

De reden om de hoofdtelefoon zonder kabels te leveren, is om de impact op het milieu te verminderen. Wie heeft er geen la met ongebruikte kabels? Om te voorkomen dat er nog meer prima kabels verloren gaan, zijn ze niet inbegrepen bij de hoofdtelefoon. Door de kabels van de hoofdtelefoon te scheiden, is ook de verkoopprijs van de hoofdtelefoon lager.